lauantai 10. helmikuuta 2018

IKKUNA YLÖS TAIVAISIIN

Blogissa olen tuonut esille runko- ja pintamateriaaleja, mutta ikkunoista ja ovista en ole vielä kertonut mitään 😅. Ikkunat ja ovet ovat kuitenkin yhtä lailla tärkeä osa runkoa ja sen eristävyyttä kuin kaikki muutkin valintamme.

Kävimme vierailulla, joka vuosi järjestettävissä, Porin rakennus- ja vapaa-ajan messuilla. Siellä tutustuimme laadukkaaseen ja kotimaiseen ikkunavalmistajaan Skaalaan. Vaikutuimme siellä heidän tuotteistaan ja palvelusta. Alusta asti oli selvää, että halusimme Talo Haltiattareen kaikkien ikkunoiden lasit samaan ulkoreunaan eli niin, että lasien väliin ei jää tuuletusrakoa. Mielestämme ikkunat ovat näin kaikkien tyylikkäimmät. Erityisen tyytyväisiä olemme myös siihen, että kaikki ikkunat ovat huurtumattomia energiaikkunoita. Tässä pääsemmekin käyttömukavuuden puolelle, näemme ikkunoista ulos, mutta kylmyys jää ulkopuolelle.

Ennen asennusta, musta ulkokarmi näkyvissä. 

Pakkaukset valmiina avattavaksi


Ikkunoita ja ovia valitessa budjetti näyttelee isoa osaa. Näin on myös meillekin ja olimme tietenkin tyytyväisiä siitä, että laadukkaiden tuotteiden lisäksi Skaala pystyi vastaamaan hintavertailuun.

Musta karmi sopii hyvin lehtikuusipaneloinnin kanssa.

Ikkuna taivaisiin 💫 Talo Haltiattaren ainoa todella korkea ikkuna.

Ikkunat asennettiin lattian tasolle.

Isoa ikkunapintaa 👌.


Istuimme monta tuntia Skaalan asiantuntijoiden kanssa suunnittelemassa ja miettimässä ikkunoiden värimaailmaa, lopullista kokoa, avattavuutta, asennusta ym. Arkkitehtimme Marko Raiski oli onneksemme suunnitellut tarkasti ikkunoiden koot, mutta kalkkiviivoilla tuli pieniä muutoksia, jotta käytännöllisyys ja esteettisyys säilyisi.

Keittiön panoraamaikkuna ja ovi pervekkeelle.

Olohuoneen isoa ikkunaa, mutta vielä pestävissä 😅

Saunarakennuksessa on myös ihanan isoa ikkunapintaa.


Tuloksena on mielestämme onnistunut ja kaunis kokonaisuus. Sisäpuolella päärakennuksen kaikki ikkunakarmit ovat kaunista tammea ja ulkopuolella väriksi valikoitui musta. Ulko-ovet ovat myös tammisia sisäpuolelta ja ulkoa mustan puun väriset.

Etuoven tammipintaa.

Etuovi on kaunis myös mustana.

Myös kahvat ovat kauniisti muotoiltu.

Tammipintaa näkyvissä ikkunoiden sisäkarmissa.

Lopputulos on tiedossa vasta silloin, kun saamme kaikki pinnat valmiiksi. Tällä hetkellä voin kuitenkin helpottuneena arvioida, että lopputulos on varmasti lähellä tavoitettamme. Meidän oloistamme ja näköistämme kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti