torstai 12. huhtikuuta 2018

JULKISIVU "HUOLETON"

Olemme valinneet Talo Haltiattaren ulkoverhoukseksi Bendersin Carisma kattotiiltä, lehtikuusipaneelia sekä Stenin julkisivulevyt. Kaikki nämä valinnat eivät ole lähtöisin pelkästä tyylikkäästä ulkonäöstä vaan taustalla on jotain aivan muuta.


Bendersin Carisma kattotiili on malliltaan suora ja soveltuu hyvin seinään kiinnitettäväksi ja lopputulos on tasainen. Carisma on valmistettu hiekasta, sementistä, vedestä ja rautaoksidista, jotka ovat kaikki luonnon omia tuotteita. Joten kyseessä on ekologinen tuote. Meille kuitenkin suurimpana syynä on ollut sen huoltovapaus. Tiili antaa kauniin ja moneksi vuodeksi huoltovapaan pinnan.

Carisma ja lehtikuusi ne yhteen soppii.. 


Carisman rinnalle olemme valinneet puupaneloinnin, pehmentämään tummaa tiiltä. Puulajikkeeksi valikoitui lehtikuusi. Pitkään mietimme eri vaihtoehtoja lämpökäsitellystä paneelista aina valmiiksi maalattuihin. Meille kuitenkin tärkeimmäksi kriteeriksi nousi tuo samainen huoltovapaus. Lehtikuusi on ominaisuuksiltaan lahonkestävä ilman minkäänlaista pintakäsittelyä. Koska kyseessä on puuta, ilman käsittelyaineita, on myös lehtikuusi ekologinen valinta. Toki lehtikuusi tulee harmaantumaan ajan saatossa, mutta toivomme että lopputulos on kuitenkin luonnollisen kaunis.


Sisäänkäyntien kattoon tulee Stenin julkisivulevyä


Stenin julkisivulevyt tulevat näkyville lehtikuusen ja Carisma- tiilen pintojen vaihtuessa. Suurempana alueena julkisivulevyt näkyvät sisäänkäyntien katoissa, oleskeluparvekkeen alapuolella sekä keittiön erkkerin alapuolella. Parhaimman käsityksen saa varmasti vierailemalla messuilla kesällä, kun pääsee näkemään Talo Haltiattaren kokonaisuutena. Stenin valinnassa tärkeänä oli arkkitehdin visio julkisivulevyn käytöstä sekä Stenin lupaama 40 vuoden takuu, jopa dokumentoitu 60 vuoden käyttöikä. Pitkä käyttöikä ja vähäinen resurssien käyttö ylläpitoon säästävät myös ympäristöä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti